Publicerad den

Tech-II köps in till MotorManiac

Tech-II, det som tidigare fanns på diverse SAAB-verkstäder och släkte ett otal SRS felkoder (lampor) gifta in diverse prylar i diverse bilar och gjorde en massa annat trevligt.

Tech-II

 

Och efter att ha bytt SID-2 displayen/enheten idag så insåg jag att jag behöver en Tech-II enhet för att gifta in stackaren helst då det sitter bensinvärmare i den och naturligtvis med tanke på alla andra saker som ska göras med den så..

Det blev att sätta sig på nätet och söka, och för x antal surt förvärvade kronor så sitter jag nu och väntar på min egna enhet med SAAB flashcard , så motormaniac har köpt TECH-2 så nu ska det programmeras styrenhet sökas felkoder och fixas med bilen.

Upptäckt en trevlig sak med att köpa begagnad Polisbil, den är inte Helbilsgodkänd troligen pga att dom inte direkt var standard när dom väl levererades och det känns rätt trevligt nu att slippa köra en rysk roulette när jag åker med lite eftermarknadsprylar på bilen till Bilprovningen (Helbilsgodkännande gör att det kan bli nedslag på allt från att man bytt fälgar till bodykits, avgassystem mm)

Just nu så jobbar jag rätt hårt med att plocka bort det gamla ledningsdragningen som var gjord för polis-utrustningen som suttit i bilen, när bilen blev avrustad så klipptes kablar tvärt av och det ser rätt fult ut när man kommer bakom och tittar, så det blir att riva upp lite mattor och samtidigt kolla vart kablaget till as2 steget tagit vägen (quick and dirty koppling till högtalarna i bakdörrarna vid leverans)

Så det finns lite att göra plus att rostsläpp och annat ska fixas till, bilen ska bli civil och fylld med stereo och annat kul som gör det ännu skönare att ratta kring i bilen .

Och ja det kommer byggas het Polisbil också men inte av den här , det som ska bli det kommer se helt annorlunda ut, lite sportigare lite mera.. ja eller mycket mera

-=Maniac=-