Publicerad den

Tester kan införas – mitt under säsongen

Om bara en vecka ska Mercedes ställas inför den internationella idrottsdomstolen sedan stallet genomfört otillåtna däcktester. Nu planerar flera Formel 1-stall att återinföra just tester mitt under säsong.

 

Det kan återigen bli aktuellt med stalltester mitt under säsongen. Redan till säsongen 2014 hoppas flera av de ledande Formel 1-stallen att regeln om tillåtna tester mitt under säsongen ska återinföras. Det har varit en het potatis de senaste veckorna sedan Mercedes genomfört otillåtna tester av sina däck och därför ska ställas inför internationella idrottsdomstolen. Sedan 2009 är det förbjudet med just sådana tester, men nu driver flera ledande personer inom F1-cirkusen frågan framåt. Under helgen, när Kanadas Grand Prix skulle avgöras, samlades flera av stallen för att diskutera frågan. De ska enligt uppgifter ha kommit överens om att tillåta fyra tvådagarstester redan till nästa år.

1033574237-01361342012

Nästa steg är ta frågan vidare till det internationella bilsportförbundet FIA som kommer ta ett definitivt beslut i slutet av juni månad. Tanken är att de två första testerna ska genomföras mellan tävlingarna i Storbritannien och Spanien under 2014. Det har fortfarande inte kommit något officiellt uttalande i frågan, men flera sport nyheter världen över rapporterar om de heta diskussionerna och det stora missnöjet bland stallen. För undvika dyra kostnader har stallen tillsammans planerat ett åtgärdspaket som ska hålla ner priset. Just de dyra kostnaderna kring testerna mitt under säsongen var en av anledningarna till att FIA bestämde sig för att förbjuda dem under 2009.

 

Om allt går vägen kan vi redan nästa år få se flera testdagar mitt under säsongen. Har du ett större intresse i att följa ishockey live kan du göra det på bet365.