Publicerad den

Testkört AlfaRomeo 166

Så idag blev det att provköra en av mina favoriter, en Alfa Romeo 166 3.0 24v V6.

Började med att titta på bilen från lite håll, vilka svepande linjer, hela bilen andas elegans men också lite sportighet, öppnar huven och tittar på den renaste v6:an jag sett på länge, ok jag är väl väldans jävig när det gäller alfan, men ibland måste man få vara det också.

 

 

Startar upp bilen och glider ner i sätet och bara njuter, eftersom jag är i medellängd så passar bilen som en välskräddad kostym.

Kör ut och låter automaten sköta växlingen som den ska och glider ut från Malmö i sakta mak, jag trivs och njuter i vårsolen, instrumenteringen känns gedingen och välplacerad inte som i äldre modeller. När jag kommit ut från stan så låter jag bilen få joba lite, och växlar in till sportläge, och nu kommer verkligen bilen till sin rätt, fasen det var länge sedan jag hade så kul med en begagnad bil hehehehe. Provar både att låta automatlådan jobba själv och att köra sekventiellt, båda delarna har sina fördelar, har svårt att välja vad jag trivs bäst med. Men valmöjligheten finn ju i alla fall.

Så 1 timma senare och med ett brett leende så lämades bilen tillbaka. Jag vill ha en sån här….

-=MotorManiac=-