Publicerad den

Vargavinter

OK så nu hade mitt hushåll gått från att vara Ego till Duo, under hösten hade det poppat upp ett problem med den nya mc:n, den knackade vid högre varvtal, men eftersom mc året var slut så garagerades den i väntan på bättre tider.

Vintrarna kan vara ganska kalla i södra norrland, och efter att ha burit omkring på ändlösa matkassar så hamnade nåt på prio 1 listan, nämligen körkort.

Den hösten och förvintern så blev det en massa koncentration på bilkörning, jag svalde min missriktade stolthet och började på bilskola, och voila efter 3 månaders ihärdig tillrättavisning så gav det resultat.

Uppkörning, det teoretiska provet var skrivet för länge sedan, och på årets snöigaste dag så tog jag plats bakom ratten och en allvarlig herre tog plats vid sidan av mig.

Vägarna var hmm minst sagt snöiga, låg väl runt 1 – 1.5 dm snö på vägen, och jag körde försiktigt, efter ca 45 minuter var allt perfek, 3:e gången gillt så hade jag den berömda “styrlappen” i mina händer, bokstäverna lyste mot mig A B.

Det var dags att börja snickra ihop bilen som hamnat i träda, den berömda Renault 5:an, eller som den stolta franska bilfabriken döpt den till Renault 5 GTL känner ni rysningarna av … välbehag.

Rost är en vanlig åkomma på den här bilmodellen, så för att få den i körbart skick så blev det en hel del svetsning plus att bromsarna var hmmm på andra kretsen. men det avskräcker knappast en villig bilist.

Enda skillnaden mellan den här bilen och min första är att i karossvecket och neråt var bilen lackad i matt rött, jupp Customisering på hög nivå.

Under mektiden dvs 1 helg så hyrdes en Golf Manhattan , och på sätt och vis var det nog den som i slutändan tog död på trevligheten med R5 körningen, för åk komforten var hmm helt annorlunda i Renaulten. Men nu fanns det en bil att hämta tjejen på jobbet med och en nyväckning av mitt slumrande bilintresse.

Stereo och högtalare bändes in i bilen, det här var på den gamla tiden med kasett och magnetmassa att gråta åt, men med ett par 6×9 i hatthyllan och 4″ kit i dörrarna så poppade kakburken i alla fall.

 

Nu helt plötsligt väcktes tankar som inte funnits där sedan Vw bubbla tiden, när jag hade min kära bubbla så beställdes det dalhemskataloger och dreglades över plastkit som skulle kunna göra underverk, nackdelen med renaulten var,,, inga kit.

Den rullade i 3 månader sedan var det dags för en ny aktör att träda in.