Publicerad den

Vårkänslor & provkörningar

Haft en hektisk vecka, samtidigt som det har byggts på Mazdan och Forden så har jag haft annonser ute på just Mazdan, blocket är en kul företeelse, jag känner igen en hel del av dom som mailar och bjuder numera. 

Skambudaren. (märkligus homosapienus)

Den typen börjar med att räkna upp alla fel som han tror finns på bilen (utan att ha sett den) och allt besvär som denne anser att han kommer ha med bilen som om det skulle motivera ett pris på flera tusen under riktvärdet *asg* Trevligt med människor som verkar ha Psi krafter som avläser fordonet inna dom sett det, samma kategori svarar p en jäkla massa annonser så dom ser jag som sneakbilhandlare

Bytaren: (Flygius mattus handlarus)

Snubben som har allt, och vill byta bort det och det kan vara allt från moster märtas saab 96:a som stått i 10 år till en låda osorterar (eller sorterad) elektronik dvs från ibm stordatorer till espresso maskiner *ler*

Själv har jag provkört diverse fordon inför projektbilsbytet i Höst, räknar med att Mazdan ska vara klar på ett eller annat sätt, prolemet med bilbyggandet är när visionen börjat falna och det mera blir att gå på rutin för att få fram ett resultat, mindre kul.

Så vad har provkörts:

Peugeot 605:

Stor Fransk Svensson limousine, bekväm att köra trevligt klös i V6 motorn, exemplaret som jag körde hade fått gå hårt med bränd olja i automaten som resultat. Ok det går ju oftast att fixa men med en koll på reservdelar så gapar det tomt på en hel del bilskrotar. Elektroniken är ett kapitel för sig, en jäkla massa jordpunkter som eroderar (ja jag har nån tidigare utbildning som bilelektriker) och gör att det lir lite flipperspel över lamporna på instrumenteringen. Bilen jag provade saknad skinninredning *suck* och det var ju synd , skön bil men för lite själ.

 

 

Alfa Romeo 164 Ts

Ja jag vet jag är jävig när det gäller italienska bilar, alfan som provkördes var en sen 80 talare (89:a) med samma flipper tendenser som Peugeoten när det gällde lamporna, skillnaden med denna var att ac:n i alla fall fungerade. En gång i tiden var Twinsparc:en en klar revolution med sin 2 tändstift per cylinder och tt härligt klös i motorn. Men tiden har hunnit ikapp den, kopplingen var på gång att vilja joina sina förfäder och ett dirskret olje läkage vid toppen gjorde att jag skakade på mitt huvud… Varför? Jo om oljan kommer från ventilkåpan så är det oftast ok, men kommer den från skarven mellan motorblock och topplock så brukar det kunna hända att cylinderfodren vill röra på sig med stort haveri som resultat.

Mer provkörningar i veckan, då blir det Bmw 750IA och nån ana kul bil