Publicerad den

Vilka bilar kör idrottsstjärnorna?


Källa: Pexels

Bilsamlare kommer i alla former och varianter, vare sig det gäller samlare av gamla klassiker, nostalgiska bilar eller sportigare varianter. När det gäller idrottsstjärnorna är de inget undantag för att samla på sig bilar, oftare i något dyrare och snabbare modeller än gemene man. Vad är det då dessa stjärnor kör runt med? Det här är en summering med några av lyxåk som stjärnorna har hemma i sina garage.


Paul Pogba – Rolls-Royce Wraith

Pogba är en av Frankrikes största mittfältsstjärnor inom fotbollen och håller till vardags hus i Manchester, närmare bestämt Manchester United. Han har under årens gång blivit känd för sitt stora bilintresse, eller åtminstone samlandet av bilarna han numera äger. Det uppskattas att hans totala samling är värd runt 20 miljoner SEK, Denna samling innehåller utöver hans Rolls-Royce även en Mercedes GLS 4X4, Audi RS6 Power R, Lamborghini Aventator och en Maserati Quattroporte. 

Hans personliga favorit ska dock vara den specialgjorda Rolls-Roycen. En bil som gav Pogba problem efter att han hamnat i konflikt med sin dåvarande tränare efter att han velat köra hem i bilen istället för att ta lagbussen. 


Källa: Pexels

Zlatan Ibrahimovic – Ferrari Monza SP2

En annan som nyligen blivit uppmärksammad på grund utav något han kört är Ibrahimovic. Han syntes nyligen köra runt i den exklusiva Ferrari Monza-utgåvan som finns i mindre än 500 exemplar.  Det enda problemet är att bilen står som avställd sedan tidigare. En oerhört häftig bil oavsett och frågan är om vi får fortsätta se Zlatan köra runt den i Sverige framöver eftersom det spekuleras huruvida han kommer spela vidare i Sverige eller Italien. Blir Hammarby favoriter på bet365 betting om han skriver på? Man kan följa de senaste fotbollsnyheterna via deras app för att se vilken väg Zlatan väljer.

Visa det här inlägget på Instagram

Happy Birthday to Zlatan

Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Zlatan har annars kanske gjort sig mest känd för sina Volvo-reklamer annars i bilsammanhang, men dessa har lyst med sin frånvaro på hans Instagram-konto på sistone. Det är förvisso förståeligt att han föredrar att visa upp något mer exklusivt, likt Monzan han syntes med i Stockholm.
Lewis Hamilton – 1966 Shelby Cobra

Superstjärnan Lewis Hamilton som i vanliga fall håller till på Formel 1-banan är bilintresserad även på sin fritid. Han har likt Pogba ett stort utbud av bilar i sin personliga samling, såsom en 1967 Ford Mustang Shelby GT500, Pagani Zonda LH, Mercedes Benz AMG Project One och en klassisk 1966 Shelby Cobra. 

En samling av både superbilar och gamla klassiker. Han är likt Ibrahimovic och Pogba inte rädd för att visa upp sin kollektion på sina sociala medier. Han har även varit med och tagit fram egna designförslag på kommande Mercedes-projekt. När det gäller bilarna som finns tillgängliga i garaget är det dock få begränsningar.Visa det här inlägget på Instagram

Benzino🔝 #amg #gtr

Ett inlägg delat av Lewis Hamilton (@lewishamilton)

När det gäller stjärnornas sociala medier så är det med andra ord sällan vi får se några tillputsade 240s eller Saab 900s, men var sak har sin charm och det är svårt att inte imponeras av synen på vissa monterbilar. Vem vet, snart fångar de kanske Zlatan på bild i en 740?