Publicerad den

VinterDäck

Har du satt på dina vinterdäck? Hoppas det, för annars är det verkligen hög tid! Enligt Transportstyrelsen är det krav på vinterdäck från den 1:a december. Jag har naturligtvis satt på mina vinterdäck, för länge sedan faktiskt. Sedan några år tillbaka kör jag med dubbdäck och dem får man ha på från den 1:a oktober, så de satte jag på för ett tag sedan för att slippa stressen i sista sekund.

vinterdackblogg1

 

Detta med vinterdäck har faktiskt öppnat upp en bra källa till en extrainkomst för mig. För två år sedan frågade min moster om jag kunde hjälpa henne att byta till vinterdäck på hennes bil, eftersom jag ”tycker så mycket om bilar och är så duktig på allt det där pillandet”. Jag hjälpte henne med glädje och efter jag var färdig ville hon betala mig. Jag nekade naturligtvis, för jag ville bara hjälpa min moster, men en idé föddes genast i mitt huvud. Jag skulle berätta för folk att jag kunde byta till vinterdäck på deras bilar mot betalning! Förra året började jag med detta genom att berätta för familj och vänner att jag kunde byta deras däck om de betalade mig en liten slant. En hel del nappade, så jag hade fullt upp i slutet av november och en hel del pengar i fickan efteråt.

 

Eftersom detta var så populärt bland mina bekanta förra året bestämde jag mig för att utveckla det hela i år, så jag skrev både ut det på Facebook och satte upp en lapp i närbutiken. Gensvaret var imponerande! Även i år har jag lyckats samla ihop en ganska bra summa pengar. Jag har bestämt mig för att spara en del och att spela på Unibet för resten. På detta sätt kan jag både ha kul för mina pengar och njuta av chansen att vinna mer.