Publicerad den

VW Bora, ok vad ska jag hitta på

Som jag började med i förra inlägget så har jag blivit med Bora, och då ställer sig en hel del människor (mest släkt och vänner) sig frågan….VARFÖR

Enkelt sagt så för att jag behöver den, mest för att jag inte ska skruva isär min Pt-Cruiser allt för mycket, för att jag behöver nåt att göra, plus att det inte är dumt med en livbåt om saker skulle skita sig med just ovastående Chrysler (den har lite dumheter för sig när man kör, men mer om det i ett annat inlägg)

VW Bora, ok vad ska jag hitta på - A red car parked on the side of a road - Volkswagen
En fin och Ny Bora

Så var börjar vi, jo kanske med hur den hamnade hos Mig.

Satt som alltid och tröskade igenom spaltvis av annonser på blocket, facebook & Tradera utan att nåt kändes riktigt rätt, när man söker objekt som är billigare än billigt så blir det en hel del att kolla igenom helst då bilarna i den kategorin brukar vara hrm mer eller mindre utrostade slutkörda och troligen haft en hel efterfest efter en sm final boende i sig

VW Bora, ok vad ska jag hitta på - A car parked in a parking lot - Scrap
En hel “parkering ” av objekt?

I alla fall så sneglade jag på en annons på en Volkswagen Bora, en bil som mången kepsbärande mogen man haft på önskelistan, 1.6 l med 102 ystra pållar och någon som öppnat förardörren med skruvmejsel modell stor (gissar att avunden tog överhanden på Bosse-Bus som bara längtade att sätta sig i tronen bakom ratten)

VW Bora, ok vad ska jag hitta på - A close up of text on a white background - Car
Besiktningsprotokollet är namnändrat för att skydda personliga integriteten
  • Bromsar
  • Lambda
  • Bakaxelbalk
  • Krockkudde
  • mm

En baggis ja förutom bakaxelbalken då som jag inte vågat titta på rädd för dom mardrömmar som skulle kunna hemsöka mig efter att kolla de.

Så efter lite droppande av meddelanden mellan säljare och moi (behövde sälja lite prylar för att få råd med dom pengar som skulle överräckas ceremoniellt)

VW Bora, ok vad ska jag hitta på - A blue and white passenger train parked at a station - Train

Eftersom jag nu envisas med att bo i Helsingborg och bilen fanns i Ängelholm så var det dags att fixa logistiken med att ta sig dit, hade em ide om att ta det lokala pågatåget mot äventyret i Ä-Holm men fick en osedvanlig åkomma av kalla fötter när jag väl skulle åka dit, och valde att ta min Ystra Pt dit ifall bilen skulle visa sig vara ,,,,, mindre kul

Naturligtvis eftersom jag tog bilen så var Boran riktigt fin, provkörningen gick galant utan att det behövdes tillstymmelse av reparationer efter vägen, men om jag ska köpa åket hur fasen ska jag nu få hem Cruisern.

Kom på den briljanta iden om att ställa Chrysler’n på parkeringen vid Ängelholms Station , skjutsa hem säljaren köra bilen hem, ta bussen, tåget till Ängelholm och köra hem min övergivna Pt .

Och bilen gick hur jäkla fint som helst till HbG och efter en massa åkande fram o tillbaka var alla bilar på plats

Nästa kapitel…. fixa inbrottsskadan